İşitme kaybı, duyma yetimizin doğuştan ya da kısmi olarak daha az frekansta olmasıdır. Bu işitme kaybı daha sonradan da oluşabilir.
İşitme testi ne zaman yapılmalıdır?
İşitme testi bebeklerde ilk doğduktan sonra yapılmalıdır. Ve daha ilerleyen yaşlarda da ara ara yapılması gerek. Darbe, şok, travma, çınlama ve işitmede daha ağır işitme oluyorsa yapılması gerekir. İsteğe bağlı olarakta işitme testi yapılabilir. Özellikle yaşlılık dönemlerinde yapılmalıdr.
İşitme cihazı nedir?
İşitme cihazı yaşanan işitme kaybına göre düşük frekanslı işitmeleri normal seviyesine getirmek için teknolojik cihazlar ile dışarıdan aldığı seslerin frekanslarını yükseltmeye yarar.
İşitme cihazı her zaman takılmalı mı?
Kişi işitme cihazını ilk kullanımdan itibaren bir süre uyum süreci yaşamaktadır. Bu yüzden cihazın sürekli olarak takılması gerekmektedir. Böylece daha kaliteli işitme sağlamış olursunuz.
SGK Katkısı ile İşitme Cihazı Almak Mümkün mü?
SGK işitme cihazlarının belli bir oranda ödemesini yapmaktadır. Size cihaz temin ederken SGK katkı ücretini düşerek Malatya İşitme Merkezinden alabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayın.
İşitme cihazını internetten alınır mı ?
İşitme cihazı kullanmak için öncelikle KBB (Kulak-Burun-Boğaz) doktoruna muayene olduktan sonra tanı konulması ve işitme kaybının olduğunun belirtilmesi gerek. Daha sonrasında işitme cihazını işitme merkezlerinde test ederek en uygun ve kaliteli ses ayarlarının yapılması için İşitme Cihazı Merkezinden almanız sizin için daha avantajlıdır. Kliniklerde ücretsiz destek verilmektedir. Cihaz ayarları, pil entegrasyonları gibi ihtiyaçlarınızı ücretsiz yapılmaktadır.
İşitme cihazı alırken en pahalı olan mı seçilmeli ?
Fiyat olarak değil, size en uygun olanı seçmek gerekir. Bazı pahalı olup size uyum sağlayamayan işitme cihazları da olacaktır. En iyi yöntem işitme merkezine giderek size en uygun cihazı test ederek karar vermektir.
İşitme cihazı ne zaman çıkartılmalı ?
İşitme cihazı elektronik bir cihaz olduğu için su ile temas halinde belli bir süre dayanabilir. Bunun için duş alırken, havuz ve denize girdiğinizde çıkartmalısınız. Ve MR, ultrason gibi aşırı radyasyon yayan cihazlar varken çıkarılmalıdır. Daha detaylı bilgileri işitme cihazı merkezinden öğrenebilirsiniz.
İşitme cihazı kullanımı kulak tembelleşmesine sebep olur mu?
Bu işitme cihazı hakkında yanlış kanılardan biridir. Öncelikle işitme cihazı kaybımızı minimalize ederek beyin duyma ilişkisini güçlendirmektedir. Kulak tembelliğini durdurarak daha güçlenmesini sağlar.
Malatya İşitme Merkezi'ne nasıl ulaşabilirim?
Kışla caddesi üzerinde Kuveyt Türk Karşısındayız. Daha detaylı bilgi ve harita ile kolaylık bulmanız için İletişim sayfamıza bakınız. İletişim sayfasına gitmek için tıklayın.
Daha fazla bilgi almak istiyorum, ne yapmalıyım?
Bize ulaşarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Bize ulaşmak için iletişim sayfamızı kullanarak randevu oluşturabilirsiniz. Ya da telefon iletişim numaralarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.